Duurzaamheid

FSC-keurmerk borgt duurzaam houtgebruik

Houtindustrie Amersfoort is FSC-gecertificeerd. Dit biedt een garantie voor verantwoord en duurzaam bosbeheer. Inmiddels groeit elk jaar de hoeveelheid gecertificeerd bos en daarmee onze keuzes in houtsoorten. Voor geveltoepassingen werken wij dan ook uitsluitend met hoogwaardige hardhout, desgewenst met een FSC-keurmerk of met duurzame alternatieven zoals Accoya. Accoya is een gemodificeerde houtsoort die door zijn behandeling de eigenschappen krijgt van tropisch hardhout. Hierdoor kan fors bespaard worden op onderhoudsmiddelen en schilderkosten.

Indien verduurzaamd hout met enige regelmaat wordt behandeld, kan het jaren mee. De eerste behandeling verzorgen wij. Onze spuiterij werkt tegenwoordig uitsluitend met milieuvriendelijke verf en lak op waterbasis.

Veel van onze klanten laten uit esthetisch oogpunt hun kunststof of aluminium kozijnen weer vervangen door hout. Een uitstekende keuze, want kijken we naar de gehele levenscyclus, dan vergt hout – in tegenstelling tot kunststof of aluminium – minder energie om te produceren. Hout is dus minder belastend voor het milieu. Zeker ook vanwege de opties tot hergebruik.

Het zal duidelijk zijn: wij stellen hoge eisen aan de levensduur van onze producten. Doorgaans betekent dat minder nazorg en een betere waarborg voor garantie. Wij zien niets liever dan dat u tevreden bent over ons product. En daar doen we alles aan.

kwaliteit hardhout

kwaliteit hardhout