Nieuwe houten gevel in winkel

gevel_painpadour_6Voor de bakkerswinkel Painpadour in Zeist moest een nieuwe gevel komen. Aanvankelijk werd gedacht aan een constructie met aluminium, maar eigenaar Herman Kippersluis zag jaren geleden in Frankrijk een bakkerij met een fraaie houten gevel. Het ontwerp van deze gevel stond nu model voor zijn winkel in Zeist.

Keuze materialen

De architect maakte het oorspronkelijke ontwerp pasklaar voor de bakkerij. Het ontwerp werd vervolgens bij Houtindustrie Amersfoort neergelegd voor de daadwerkelijke realisatie van de gevelelementen. Houtindustrie Amersfoort is sterk in het meedenken met de klant en vertaalde het ontwerp met functionele en cosmetische wensen naar de complete pui. Zo adviseerde ze als basismateriaal mahoniehout te gebruiken. Deze houtsoort heeft meer tekening dan bijv. meranti, en na de behandeling met Drywood transparante lak kreeg het hout een nog diepere uitstraling. Geheel passend bij het ontwerp.

De uitvoering

De onderdorpels werden uitgevoerd in Belgisch hardsteen; dit natuurlijke materiaal combineert zeer fraai met hout en heeft de chique “look” die perfect past bij de totale aanblik. Voor het hang- en sluitwerk viel de keuze als vanzelf op een solide, inbraakwerende versie en aansluitend op de karakteristieke stijl van het geheel werden bossing panelen (de panelen onder in de deur) in dezelfde stijl toegepast.

gevel_painpadour_detail_4

Intensieve samenwerking

Bouwbedrijf Amersfoort verzorgde de complete “upgrade” van de gevel. De intensieve samenwerking tussen dit zusterbedrijf en Houtindustrie Amersfoort maakt het mogelijk alle toegepaste materialen geheel op elkaar af te stemmen. Zo is de mahonie/multiplex omtimmering rondom de kozijnen in dezelfde kleur uitgevoerd als de kozijnen.

Met deze kwalitatief hoogwaardige en duurzame houten gevel zit deze bakker voorlopig gebakken!

gevel_painpadour_detail_3