NOM-woning op Duurzame Huizen Route 2017

Houtindustrie-Amersfoort helpt huizen duurzaam maken

Duurzaam wonen, energieneutrale woning, van gas los, nul-op-de-meter; allemaal begrippen die momenteel volop in het nieuws zijn. Niet zo verwonderlijk, want wie wil er nu geen lagere energierekening, meer comfort en tegelijkertijd werken aan een beter milieu? Maar ja, hoe pak je dit in de praktijk het beste aan? Wat werkt goed en welke opties zijn voor mijn huis mogelijk? En wat leveren mijn investeringen concreet op? Geen betere manier om hier achter te komen dan te praten met mensen die al ervaring hebben met het verduurzamen van hun woning.

Wat zijn de mogelijkheden voor energiebesparing

Er zijn tegenwoordig vele manieren om een huis energiezuinig(er) te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp. Maar uiteraard is het voorkomen van tocht en kou die via slecht geïsoleerde ramen en deuren de woning binnenkomen, een zeer energiebesparende maatregel.

NOM-woning in wijk Soesterkwartier te Amersfoort

De eerste jaren 30-NOM-woning (NOM staat voor Nul Op de Meter) die met prestatiegarantie is gerenoveerd in Nederland staat in het Soesterkwartier te Amersfoort. Deze woning werd door de bewoners in samenwerking met diverse leveranciers en instanties (waaronder ’033-energie’  – een initiatief van de Gemeente Amersfoort) omgetoverd van tochtig, kil en energieverspillend huis tot een toekomstbestendige en comfortabele woning! Houtindustrie Amersfoort leverde haar hoogwaardige houten ramen en openslaande deuren die o.a. voorzien zijn van dubbele kaderdichtingen en een dik glaspakket (HR++ glas). Uiteraard in de authentieke stijl die past bij deze jaren 30-woning.

Duurzame HuizenRoute webartikel

Kennis opdoen en ervaringen delen

De bewoners van deze NOM-woning genieten volop van hun comfortabele huis waar geen tocht meer is en waar het in elke ruimte even behaaglijk warm is. Een gezond binnenklimaat met als extraatje het ontbreken van de energierekening!  De opgedane positieve ervaringen in de verduurzaming van hun woning, was voor de bewoners reden om mee te doen aan de Nationale Duurzame Huizen Route 2017. Op zaterdag 4 én zaterdag 11 november 2017 is het door heel Nederland mogelijk om praktijkgerichte kennis op te doen over het energiezuinig maken van allerlei soorten woningen.

Wilt u zich oriënteren op het gebied van energiebesparing en wilt u vrijblijvend praten met huiseigenaren over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt? Maak gebruik van de interessante tips en wissel nuttige kennis uit met ervaringsdeskundigen! Kijk snel op de website https://duurzamehuizenroute.nl/  en maak een afspraak in één of meer van de vele deelnemende woningen.

Heeft u nu reeds vragen over het vervangen van uw ramen en kozijnen? Neem dan direct contact met ons op! Wij steken graag onze energie in het beantwoorden van uw vragen!