Duurzaamheid

Duurzaam renoveren, energie besparen en het verbeteren van de energielabel zijn de belangrijkste redenen om ramen te vervangen. Het doel is om de woning zoveel mogelijk energieneutraal te krijgen.

Met het initiatief 0-op-de-meter worden in alle steden projecten opgezet. In Amersfoort zijn wij binnen het consortium 033engergie betrokken bij het eerste pilotproject “Hunzestraat 7”.

Houtindustrie Amersfoort werkt graag mee aan het verbeteren van uw energielabel. Het vervangen van ramen en/of deuren behoren tot de hoogst mogelijke energie besparende maatregelen. Met het plaatsen van HR++ glas of een nog zwaarder glaspakket samen met dubbele kierdichting (optimale sluiting van raam en/of deur, tochtwering) bespaart u al gauw 10% op de energiekosten. Beste nieuws is wat ons betreft nog wel dat een woning uit de jaren dertig energieneutraal gemaakt kan worden zonder de authenticiteit van de woning aan te tasten.

Duurzaamheid kan ook nog anders worden uitgelegd. Houtindustrie Amersfoort is FSC-gecertificeerd. Dit biedt een garantie voor verantwoord en duurzaam bosbeheer. Inmiddels groeit elk jaar de hoeveelheid gecertificeerd bos en daarmee onze keuzes in houtsoorten. Voor geveltoepassingen werken wij dan ook uitsluitend met hoogwaardige hardhout, desgewenst met een FSC-keurmerk of met duurzame alternatieven zoals Accoya. Accoya is een gemodificeerde houtsoort die door zijn behandeling de eigenschappen krijgt van tropisch hardhout. Hierdoor kan fors bespaard worden op onderhoudsmiddelen en schilderkosten.

Indien verduurzaamd hout met enige regelmaat wordt behandeld, kan het jaren mee. De eerste behandeling verzorgen wij. Onze spuiterij werkt tegenwoordig uitsluitend met milieuvriendelijke verf en lak op waterbasis.

Veel van onze klanten laten uit esthetisch oogpunt hun kunststof of aluminium kozijnen weer vervangen door hout. Een uitstekende keuze, want kijken we naar de gehele levenscyclus, dan vergt hout – in tegenstelling tot kunststof of aluminium – minder energie om te produceren. Hout is minder belastend voor het milieu. Zeker ook vanwege de zeer lange levensduur en de opties tot hergebruik.